Bănci și Asigurări

OTP Group a finalizat achiziţia Alpha Bank Albania. Procesul de integrare completă este planificat să dureze până în 2023

OTP Group a finalizat achiziţia Alpha Bank Albania....

Autor: Roxana Rosu

20.07.2022, 11:19 146

Grupul ungar OTP a finalizat achiziţia Alpha Bank Albania, OTP Bank Albania devenind al cincilea cel mai mare jucător după total active şi al treilea cel mai mare jucător după creditele acordate, cu o cotă de 16,3%.

Cota de piaţă a OTP Group în Albania ar urma să ajungă la 11%.

“Alpha Bank Albania este o bancă care funcţionează bine, este bine administrată şi a devenit un membru foarte valoros al OTP Group. Intrarea noastră pe piaţa albaneză în urmă cu patru ani s-a dovedit a fi o decizie bună, iar de atunci banca noastră subsidiară, OTP Albania, şi-a îndeplinit majoritatea obiectivelor ambiţioase ale strategiei sale, devenind anul trecut cea mai profitabilă şi cea mai eficientă bancă din Albania, din punct de vedere al costurilor, în ciuda dimensiunii mici. Prin această tranzacţie, confirmăm nu numai angajamentul nostru serios şi pe termen lung faţă de piaţa bancară albaneză, ci demonstrăm şi faptul că OTP Group are o bază solidă, este bine capitalizat, are o lichiditate remarcabilă, iar conducerea este dedicată consolidării prezenţei regionale", a declarat László Wolf, director general adjunct al OTP Bank Ungaria.

Până la fuziunea legală (estimată să aibă loc până la finalul anului 2022), cele două bănci vor funcţiona ca entităţi separate, iar procesul de integrare completă a OTP Bank Albania şi Alpha Bank Albania este planificat să dureze până în 2023.

OTP Bank a fost una dintre cele mai active instituţii financiare de pe piaţa europeană a achiziţiilor, preluând 12 instituţii financiare şi portofolii bancare în nouă ţări din 2014 în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO