Bănci și Asigurări

OTP, profit mai mic în S1 după integrarea Millennium. Ungurii sunt interesaţi de subsidiarele băncilor greceşti

Laszlo Bencsik, directorul general adjunct al grupului OTP:

„OTP consideră că se vor ivi oportunităţi de achiziiţi şi este dispusă să se dezvolte în ţări unde există bănci elene cu probleme, cum ar fi Bulgaria, România şi Serbia, dar nu şi Grecia“.

Laszlo Bencsik, directorul general adjunct al grupului OTP: „OTP consideră că se vor ivi oportunităţi de achiziiţi şi este dispusă să se dezvolte în ţări unde există bănci elene cu probleme, cum ar fi Bulgaria, România şi Serbia, dar nu şi Grecia“.

Autor: Liviu Popescu, Marius Oncu

18.08.2015, 00:08 826

Millennium urmează să fie integrată în structura OTP Bank până la finalul anului, maghiarii urmând să ajungă la o cotă de piaţă de 2%, dar pentru a accede în topul primelor zece bănci locale ar mai avea nevoie de încă o achiziţie.

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup financiar maghiar, a raportat în primul semestru un profit net de 16 milioane de lei (3,6 mil. euro), în scă­dere cu o treime faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, în contextul con­solidării operaţiunilor fostei subsidiare a portughezilor de la Millennium, care a avut pierderi de aproape 7 milioane de lei în primele şase luni.

Laszlo Bencsik, directorul general adjunct al grupului OTP, a declarat la finalul săptămânii trecute că banca vrea să se extindă în ţările în care sunt prezente bănci elene cu probleme, precum Bulgaria, România şi Serbia, şi se aşteaptă ca în regiune să apară noi oportunităţi de achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO