Bănci și Asigurări

Otto Broker: Modul de despăgubire este problema la RCA, nu comisionul brokerilor

Autor: Luciana Georgescu

08.09.2014, 00:06 296
Victor Şraer: ASF ar trebui să vegheze ca toţi asigu­rătorii să ofere servicii com­pa­rabile din punctul de vedere al calităţii.
 
Punctul central al măsurilor pro­puse de Autoritatea de Supra­veghere Finan­ciară (ASF) ar trebui să fie regle­mentarea proce­sului de despăgubire, care constituie problema majoră a pieţei de asi­gurări auto obligatorii (RCA), nu co-misioanele încasate de brokeri pentru intermedierea poliţelor, a de­clarat Vic­tor Şraer, managing partner al Otto Broker, în cadrul emisiuni ZF Live.
 
„Calitatea serviciilor de despă­gubire este una dintre cele mai mari probleme din piaţă. Clientul care cumpără poliţa RCA nu are niciun fel de legătură cu calitatea serviciului pe care îl va primi păgubitul. ASF ar trebui să vegheze ca toţi asigurătorii să ofere servicii comparabile din punctul de vedere al calităţii“, a declarat Şraer.
 
El consideră propunerea ASF de a plafona comisionul brokerilor la maxi­mum 10% din valoarea primei o decizie pripită care avea un impact negativ asupra consumatorilor, dar şi a pieţei. „O astfel de măsură nu există nicăieri în Europa. Vorbim despre o scădere a veniturilor brokerilor de asigurări cu 30%, un declin care nu poate fi ges­tionat în mod eficient păstrând acelaşi model de business. Se vor pierde locuri de muncă, pentru că multe com­panii vor ieşi din piaţă“, a explicat Şraer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO