Bănci și Asigurări

Otto Broker vrea afaceri de 7 mil. lei din poliţe de credit comercial şi garanţii

Otto Broker vrea afaceri de 7 mil. lei din poliţe de...

Autor: Adrian Dumitrache

15.04.2014, 00:00 252

"Avem încredere în potenţialul de dezvoltare a asigurărilor de credit comercial şi de garanţii şi estimăm că, la nivelul întregii pieţe, creşterile pe aceste linii de asigurare în 2014 vor fi de 25-30%", a declarat directorul general al brokerului, Victor Şraer.

În 2013, Otto Broker a intermediat poliţe de credit comercial şi de garanţii în sumă de cinci milioane de lei, cu aproape 130% mai mult decât în anul precedent.

"Suntem cel mai mare broker independent cu afaceri pe aceste linii de asigurări, fiind rezultatul direcţiei strategice pe care societatea a iniţiat-o în urmă cu patru ani. Estimez că, până la sfârşitul acestui an, primele intermediate de Otto Broker pentru asigurările de credit comercial şi de garantii vor ajunge la 6,5 - 7 milioane de lei", a spus reprezentantul societăţii.

Otto Broker va lansa la Iaşi, marţi, alături de Omniasig VIG, un program care îşi propune să prezinte antreprenorilor şi managerilor de companii cum pot fi utilizate asigurările de credit comercial şi de garanţii ca instrument pentru creşterea afacerior şi a profitului.

Cele două tipuri de produse reprezintă instrumente pentru protecţia riscului de neîncasare a facturilor.

În acest an, programul Otto Broker care va începe la Iaşi va continua în Bucureşti, Timişoara şi Braşov.

În funcţie de produsul de asigurare utilizat şi de natura activităţii, companiile care se protejeaza prin intermediul asigurărilor de credit comercial şi/sau de garanţii pot debloca sau evita blocarea unor sume reţinute cu titlu de garanţie pentru buna execuţie a lucrărilor, cum ar fi cash-ul colateral solicitat pentru diverse instrumente bancare de garantare, şi pot avea un acces mai bun la linii de finanţare pentru capital de lucru.

"Un exemplu recent de daună gestionată de Otto Broker pe o poliţă de credit comercial este al unui client companie de distribuţie, care a asigurat o cifră de afaceri de aproape 15 milioane de lei, a plătit o primă de asigurare de 75.000 lei şi a încasat o despăgubire de 120.000 lei, reprezentând livrari de marfă către un client propriu, care şi-a declarat insolvenţa peste noapte", a afirmat Şraer.

El a adăugat că, în contextul economic actual, asigurările de credit comercial sau cele de garanţii sunt utile şi necesare, având în vedere că numărul insolvenţelor este în creştere, iar accesul la finanţări este în continuare dificil.

Cu un portofoliu de peste 130.000 de clienţi, Otto Broker este unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul intermedierilor în domeniul asigurărilor.

Domeniul principal de activitate îl reprezintă operaţiunile în retail, segment care generează 75% din cifra de afaceri.

În 2013, volumul primelor intermediate de Otto Broker a atins aproape 11 milioane de euro, în urcare cu 18% faţă de anul anterior. Pentru acest an, ţinta brokerului este intermedierea unui volum de poliţe de 13 milioane de euro.

Înfiinţată în 2001, societatea este controlată integral de Victor Şraer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO