Bănci și Asigurări

(P) Libra Internet Bank finanţează cel mai mare proiect imobiliar din nordul Moldovei

(P) Libra Internet Bank finanţează cel mai mare proiect...

Autor: Publicitate

18.08.2021, 08:00 2340

Libra Internet Bank sprijina dezvoltarea celui mai important ansamblu rezidential din Moldova, printr-o finantare de 27 milioane de lei acordata dezvoltatorului Trutzi Real Estate pentru constructia primei cladiri din cadrul proiectului.

Investitia are loc intr-un moment in care piata de real estate din Moldova traverseaza o perioada de crestere accelerata, iar proiectele rezidentiale domina segmentul constructiilor. Astfel, la jumatatea acestui an, vanzarile de apartamente din Moldova aproape ca s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ansamblul AVANERA are o pozitionare ultracentrala, in apropierea Primariei Municipiului Suceava si a celor mai importante institutii administrative, si va cuprinde 3 blocuri a cate 18 niveluri, cu spatii comerciale, locuinte si locuri de parcare realizate la cele mai inalte standarde de calitate, confort si siguranta. Constructiile vor fi realizate prin solutii tehnice de top si vor asigura servicii moderne de mentenanta, receptie sau paza si protectie.

Proiectul are o valoare totala de 45 de milioane de euro si acorda o importanta deosebita sustenabilitatii si mediului inconjurator, urmand sa asigure statii de incarcare a masinilor electrice si spatii verzi intinse pe aproape un sfert din suprafata intregului ansamblu. In acelasi timp, dezvoltarea va determina si o fluidizare a traficului din zona, prin modernizarea intersectiei de acces in ansamblul rezidential.

"Suntem mandri sa sprijinim marile proiecte imobiliare din Moldova, regiune aflata intr-o perioada de efervescenta in ceea ce priveste sectorul de real estate. Este un moment excelent pentru investitii, iar Libra Internet Bank ramane partenerul prin definitie al dezvoltatorilor rezidentiali cu proiecte de anvergura, asa cum a fost permanent in ultimii 7 ani de cand ne-am specializat in acest domeniu”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.

 “AVANERA este fara indoiala cel mai ambitios proiect imobiliar din nord-estul tarii. Acest ansamblu rezidential este unic in Romania, prin faptul ca redefineste standardele conceptelor de habitat si comunitate, asigurand totodata mixul perfect dintre spiritul autohton si lifestyle-ul contemporan. Suntem incantati ca am gasit in Libra Internet Bank un partener solid in ducerea la indeplinire a acestui proiect premium pentru nordul Moldovei”, a declarat Ciprian Nutu, fondator si director general al Trutzi Romania.

Libra Internet Bank este prezenta in Moldova cu 7 sucursale deschise in principalele orase si are specialisti pregatiti in evaluarea si finantarea marilor proiecte de dezvoltare imobiliara. Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari si agribusiness-ul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO