Bănci și Asigurări

Visa face o mutare surpriză şi se aliază cu românii de la Trans Sped pentru a oferi clienţilor semnătură electronică cu certificat digital

Articol cu conţinut publicitar

Visa face o mutare surpriză şi se aliază cu românii...
15.07.2020, 08:00 5398

Deţinătorii de carduri Visa Business şi Visa Premium vor putea primi semnătură digitală cu certificat calificat în cloud emis de Trans Sped. Parteneriatul, încheiat deocamdată pentru piaţa din România, face parte dintre mutările pe care marii jucători din domeniul plăţilor electronice le fac pentru a-şi securiza cota de piaţă. Promovarea soluţiilor digitale inovative şi educarea clienţilor pentru a se adapta noilor realităţi impuse de pandemie intră în arsenalul tot mai multor jucători din zona de banking şi plăţi online.

În cazul de faţă, avantajul pentru clienţii Visa este că vor putea să obţină semnătură electronică direct din faţa ecranului, fără să mai fie nevoie de nicio deplasare. Partenerul român, Trans Sped este singurul jucător local care are în portofoliu soluţia de identificare video la distanţă certificată conform Regulamentului european eIDAS. Clienţii Visa vor putea obţine semnătura electronică accesând secţiunea Certificate Digitale de pe pagina de internet a furnizorului de servicii de plată electronică. Aici vor completa un formular, vor urma paşii pentru identificarea video certificată realizată de Trans Sped şi vor primi certificatul. Întregul proces, de la iniţierea procedurii şi până la emiterea semnăturii electronice calificate se desfăşoară din faţa ecranului, prin mijloace electronice, fără a fi nevoie de prezenţa fizică a beneficiarului la vreun ghişeu sau la vreo instituţie. Semnătură electronică cu certificat digital de la Trans Sped este recunoscută în România, în Europa, în Statele Unite şi pe toate pieţele unde contractele sunt guvernate de legislaţia europeană sau americană.

Acest parteneriat oferă clienţilor Visa Business şi Visa Premium posibilitatea de a obţine semnătura electronică cu certificat calificat în cloud, fără efort şi fără deplasări suplimentare. Ne onorează faptul că Trans Sped este parte a acestui parteneriat inovativ şi de referinţă pe piaţa românească”, a declarat Camelia Ivan, CEO Trans Sped, furnizorul de semnătură electronică.

Suntem încântaţi de încheierea parteneriatului cu Trans Sped şi suntem încrezători că experienţa noastră cumulată va oferi deţinătorilor de carduri Visa posibilitatea de a beneficia cât mai uşor de certificate digitale calificate, de înaltă încredere. Semnătura electronică are avantajul utilizării rapide, a costului scăzut, a securităţii şi a autenticităţii. Acest parteneriat este parte a unei strategii mai ample a Visa în România şi în ţările din Sud Estul Europei prin care urmărim să accelerăm utilizarea soluţiilor digitale de către clienţii noştri şi să oferim beneficii tangibile pentru deţinătorii de carduri Visa. În condiţiile în care cererea de soluţii digitale este în creştere, Visa se concentrează pe susţinerea consumatorilor pentru ca aceştia să se adapteze cât mai repede posibil la noul mediu, asigurându-ne în acelaşi timp că experienţa lor este în egală măsură sigură şi facilă”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa România.

Semnătura electronică cu certificat calificat are, potrivit legislaţiei româneşti şi europene, aceeaşi valoare ca şi cea olografă, o poate înlocui şi este opozabilă în justiţie. În plus, conform unei recente Ordonanţe de urgenţă emisă de Guvern, toate instituţiile publice din România sunt obligate prin lege să accepte semnătura electronică cu certificat digital calificat. Aceasta poate fi folosită în relaţie cu Administraţia Financiară, cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, cu administraţia publică locală şi cu orice altă instituţie publică sau program guvernamental, inclusiv IMMINVEST.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO