Bănci și Asigurări

PAID a suplimentat contractul de reasigurare cu 100 mil. euro, la 300 mil. euro

Autor: Ana Maria Neagu

06.07.2011, 00:00 175

PAID, societatea care emite poliţele de asigurare obligatorie alocuinţelor a reînnoit contractul de reasigurare, suplimentându-lîn acelaşi timp cu 100 mil. euro, faţă de contractul anterior, la300 mil. euro. Iniţial, programul de reasigurare încheiat în iulie2010, când s-au emis primele poliţe, s-a ridicat la 100 mil. euro,nivel care a crescut ulterior la 200 mil. euro.

Reţinerea PAID, potrivit contractului de reasigurare, este de250.000 de euro pentru un eveniment. "În cazul producerii unuieveniment, dacă reţinerea PAID va fi depăşită, despăgubirile se vorplăti după primirea sumelor corespunzătoare din reasigurare.Astfel, PAID nu va fi nevoit să avanseze fonduri din resurseproprii.

Pentru a se asigura diversitatea şi bonitatea companiilor dereasigurare, s-a impus un nivel de rating de minimum A-, furnizatde către agenţiile Standard&Poor's şi AM Best", afirmăPAID.

Liderul programului de reasigurare pentru anul 2011/2012 esteSirius Re, companie recunoscută pe plan internaţional pentrureasigurarea riscurilor de catastrofe naturale. Potrivitsocietăţii, suplimentarea a fost necesară având în vedere creştereaportofoliului de poliţe emise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO