Bănci și Asigurări

PAID: Dacă în locuinţă funcţionează şi o firmă, casa poate fi exclusă de la plata despăgubirii PAD

PAID: Dacă în locuinţă funcţionează şi o firmă,...

Autor: Mediafax

07.09.2017, 00:00 961

PAID - Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale - arată într-o informare care sunt principalele aspecte ale asigurării obligatorii PAD. Spre exemplu, dacă un apartament este folosit şi ca punct de lucru pentru o firmă, acesta poate fi exclus de la plata despăgubirii. „Cu toate că este un produs de protecţie financiară simplu şi uşor de înţeles, etape precum completarea dosarului în vederea despăgubirii pot genera nelămuriri“, arată organizaţia.

Poliţa PAD se încheie exclusiv pentru imobilele cu destinaţie de locuinţă, clădirile care nu sunt legate structural de locuinţă nu sunt asigurate prin poliţa PAD, magazia şi garajul nu sunt asigurate prin poliţa PAD, chiar dacă acestea pot fi legate structural de locuinţă, iar în cazul în care în curte sunt două imobile cu destinaţie de locuinţă, trebuie încheiate poliţe PAD pentru fiecare dintre ele, separat. PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari ai PAID. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii, alunecări de teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO