Bănci și Asigurări

PAID: În zilele de după seismele puternice din Turcia, în 7-9 februarie, în România s-au emis la cu 25% mai multe poliţe decât în perioada similară din 2022

Cutremurele din Turcia i-au mobilizat pe români să-şi asigure locuinţele

În cazul unui cutremur, dacă locuinţa nu are o poliţă obligatorie PAD, pe lângă faptul că proprietarul nu primeşte un minim de despăgubire, legea împiedică sprijinul prin bugetul de stat sau local.

În cazul unui cutremur, dacă locuinţa nu are o poliţă obligatorie PAD, pe lângă faptul că proprietarul nu primeşte un minim de despăgubire, legea împiedică sprijinul prin bugetul de stat sau local.

Autor: Mircea Nica

18.02.2023, 10:00 3398

♦ La 31 ianuarie 2023 erau in vigoare 1.850.373 de poliţe obligatorii de locuinţe PAD reprezentând 19,30% din fondul locativ naţional ♦ Numărul de UAT-uri care transmite astfel de liste (privind locuinţele - n.red.) este foarte mic şi nesemnificativ la nivel naţional.

Numărul poliţelor obligatorii de locuinţă (PAD) emise la nivel naţional în zilele care au urmat după cutremurele puternice din Turcia, respectiv în perioada 7-9 februarie, a crescut cu 25% faţă de perioada similară a anului 2022, susţin reprezentanţii Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

„Am observat o creştere a interesului. În zilele imediat următoare evenimentelor din Turcia (7-9 februarie) s-au emis la nivel naţional cu 25% mai multe poliţe decât în perioada similară din anul trecut. La 31 ianuarie 2023 erau în vigoare 1.850.373 poliţe PAD reprezentând 19,30% din fondul locativ naţional“, au transmis reprezentanţii PAID pentru ZF.

Dezastrul natural ce a avut loc în Turcia, reprezentat de două seisme puternice cu magnitudinile de 7,8 grade pe scara Richter şi, respectiv, 7,6 grade, la care s-au adăugat mai multe replici ale seismului şi care au lăsat în urmă mii de clădiri distruse şi mii de vieţi pierdute, aduce în prim-plan probleme care există în România de foarte mulţi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO