Bănci și Asigurări

Pariurile valutare câştigătoare în ultimul an: dolarul, lira sterlină, dolarul canadian, francul şi lira turcească

Pariurile valutare câştigătoare în ultimul an:...

Autor: Liviu Popescu

16.03.2015, 00:07 1148

Dolarul american a adus în ultimul an un câştig de 30% investitorilor care au pariat pe moneda americană, de opt ori mai mult faţă de randamentele obţinute dintr-un depozit la termen în lei. Şi lira sterlină s-a apreciat cu 16% faţă de moneda naţională, în timp ce dolarul canadian a înregistrat o creştere de 13%.

Francul elveţian s-a apreciat în ultimul cu 12,5% faţă de leu. La polul opus, hryvna ucraineană şi rubla rusească s-au depreciat cu 45%, respectiv 23%.

Dolarulul american a închis săptămâna trecută la 4,2 lei, comparativ cu o cotaţie de 3,3 lei în primăvara anului trecut. Dolarul a câştigat teren în mod constant în faţa euro de la jumătatea anului trecut şi a ajuns în prezent la circa 1,05 unităţi/euro, ceea ce se reflectă şi pe piaţa românească.

Tranzacţiile cu dolari sunt reduse pe piaţa valutară locală, astfel că banca centrală stabileşte cursul de schimb leu-euro în funcţie de cotaţiile euro/dolar pe pieţele internaţionale şi leu/euro pe piaţa de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO