Bănci și Asigurări

Parlamentul numeşte în toamnă conducerea CSA

Parlamentul numeşte în toamnă conducerea CSA

Angela Toncescu, susţinută în 2006 de către PNL, nu mai candidează pentru un nou mandat

Autor: Ciprian Valentin Botea

23.06.2011, 00:07 765

Noua componenţă a consiliului de conducere al Comisiei deSupra­veghere a Asigurărilor (CSA) ar putea fi aprobată deparla­mentari abia în toamnă, în condiţiile în care audiereacandidaţilor a fost amânată ieri pentru a doua oară, iar săptămânaviitoare se încheie actuala sesiune parlamentară.

Comisiile de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat nu auîntrunit ieri cvorumul necasar pentru a se reuni în şedinţa deaudiere a candidaţilor la conducerea CSA programată ieri la ora9:30. Audierea fusese programată iniţial pentru marţi la ora 16:00,fiind amânată.

"Nu am stabilit o altă dată pentru audieri. Acestea vor avea loccel mai probabil în toamnă, pentru că efectiv nu mai avem timp înactuala sesiune parlamentară", a precizat Eugenia Barna,preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Sunt puse în joc patru poziţii în consiliul CSA, inclusiv cea depreşedinte şi cele două de vicepreşedinţi. Pentru funcţia depreşedinte al Comisiei candidează Cristian Constantinescu,preşedintele UNSAR şi fostul director general al Allianz-Ţiriac,acesta fiind susţinut de PDL. Tot de PDL este susţinut şi CristianIlie, director în cadrul Ministerului Economiei, care candideazăpentru funcţia de membru în consiliul CSA.

Actualul preşedinte Angela Toncescu, susţinută în 2006 de cătrePNL, nu a anunţat intenţia de a-şi prelungi mandatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO