Bănci și Asigurări

Patria Bank a înregistrat în 2019 o creştere de 10% a soldului de credite pentru agricultură. 2020 vrem să fie anul în care vom finanţa tot mai mult achiziţia de terenuri

Patria Bank a înregistrat în 2019 o creştere de 10% a...

Autor: Roxana Rosu

26.02.2020, 15:57 143

Peste 35% dintre creditele nou acordate de Patria Bank în 2019 sunt pentru finanţarea fermierilor, agricultura reprezentând una dintre direcţiile strategice de dezvoltare a băncii,  în condiţiile în care soldul de credite pentru acest sector s-a majorat cu 10%.

“Anul 2020 ne dorim să fie anul în care vom finanţa tot mai mult achiziţia de terenuri. Credem că pentru România, o ţară cu potenţial agricol foarte mare, cu terenuri cu înalt randament productiv şi forţă de muncă angajată într-un procent de aproximativ 30% în acest domeniu, creşterea suprafetelor de lucru pentru fermieri este următorul pas către dezvoltare”, spune Bogdan Alexandrescu, Managerul departamentului de Agro din Patria Bank.

Banca şi-a triplat portofoliul de credite pentru agricultură din 2017, iar pentru 2020 mizează pe menţinerea tendinţei de creştere, ţinând cont de interesul crescut al agricultorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO