Bănci și Asigurări

Patria Bank vrea să dea 183 mil. lei pentru antreprenori prin IMM Invest. Ionuţ Coşman, Patria Bank: Programul IMM Invest a fost printre preferatele antreprenorilor mici şi mijlocii. În 2021, cele mai multe solicitări vin de la firme din comerţ şi industrie

Patria Bank vrea să dea 183 mil. lei pentru antreprenori...

Autor: Cristina Bellu

06.04.2021, 10:06 267

Patria Bank anunţă un plafon de 183 mil. lei alocat programului IMM Invest 2021 prin care antreprenorii pot să acceseze fonduri pentru derularea activităţii curente sau pentru continuarea planurilor de investiţii.

Banca menţionează că are deja în lucru cereri de finanţare în valoare de peste 100 mil. lei, cele mai multe solicitări venind din partea companiilor din comerţ şi industrie.

„Programul IMM Invest a fost printre preferatele antreprenorilor mici şi mijlocii din Patria Bank anul trecut. Ne bucurăm să începem noul program 2021 cu cereri de finanţare în lucru deja, în valoare de peste 100 de milioane de lei. Cele mai multe solicitări vin de la firme care activează în comerţ şi industrie.” spune Ionuţ Coşman, Manager IMM şi Corporate Patria Bank.

Prin accesarea unui credit prin IMM Invest, statul garantează până la 90% din valoarea creditului, valoarea maximă a unui credit fiind de 5 mil. lei pentru capital de lucru şi 10 mil. lei pentru investiţii, şi o perioadă de acordare a garanţiei de maximum 72 de luni.

Din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii programului pe o perioadă de opt luni de la data primei utilizări a creditului, fără a se depăşi data de 31 octombrie 2021, precum şi valoarea integrală a comisionului de administrare şi a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat în cadrul programului.

Programul IMM Invest a fost lansat anul trecut cu scopul de a ajuta IMM-urile afectate semnificativ de criza COVID-19 să-şi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru continuarea planurilor de investiţii.

În martie, guvernul a aprobat continuarea programului pentru susţinerea activităţii economice a IMM-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO