Bănci și Asigurări

Patria Bank devine a şasea instituţie din România care implementează serviciul de plăţi bancare instant. ”Ne aşteptăm să vedem o adopţie mărită şi rapidă a noului serviciu în rândul antreprenorilor”

Patria Bank devine a şasea instituţie din România care...

Autor: Cristina Bellu

02.12.2021, 10:36 389

Patria Bank, instituţie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a devenit a şasea bancă din comunitatea locală a băncilor care au în portofoliul de servicii plăţile instant, alături de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română şi Vista Bank.

”Plăţile Instant se întâmplă în câteva secunde. Noul serviciu se adaugă ecosistemului digital creat şi accelerat de Patria Bank în ultimul an, completând astfel cel mai recent nou proiect lansat, Patria de Oriunde, canal 100% online de deschidere relaţie la distanţă şi acordare de produse şi servicii pentru clienţii noi persoane fizice. În plus, pentru antreprenori, ne aşteptăm să vedem o adopţie mărită şi rapidă a noului serviciu Plăţi Instant”, spune Valentin Vancea, director general adjunct, COO, Patria Bank.

Infrastructura pentru procesarea plă­ţilor a fost dezvoltată de către Trans­­fond, operatorul Casei de Com­pen­­sare Automată a plăţilor inter­­ban­care, în colaborare cu băn­cile co­mer­ciale, Asociaţia Română a Băn­cilor, care este administratorul sche­mei na­ţionale de plăţi şi BNR, care este su­pra­veghetorul schemelor de plăţi.

”Serviciul Plăţi Instant a fost creat şi oferit pieţei în momentul optim pentru o extindere accelerată, date fiind condiţiile economice şi sociale actuale. Băncile, suntem convinşi, au descoperit potenţialul serviciului şi îl vor pune, în totalitatea lor, la dispoziţia clienţilor proprii”, adaugă Sabin Carantină, director general Trans­­fond.  

În Patria Bank, serviciul va fi disponibil tuturor clienţilor persoane fizice şi juridice prin intermediul aplicaţiilor de Internet Banking & Mobile Banking.

Prin Plăţi Instant banii se transferă în mai puţin de 10 secunde între bănci, conform regulilor înscrise în schema de plată. În practică, încă de la lansare, durata reală a transferului între două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde. Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deţinătoare de cont bancar, iar valoarea individuală a unei plăţi instant se situează sub 50.000 lei. Singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plăţile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca sau furnizorul nebancar de plăţi al celui care iniţiază plata şi de către banca sau furnizorul nebancar de plăţi al beneficiarului plăţii.

Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO