Bănci și Asigurări

Patria Bank lansează un produs de creditare pentru fermierii care vor să cumpere pământ, cu perioadă de rambursare de până la 15 ani

Patria Bank lansează un produs de creditare pentru...

Autor: Roxana Rosu

22.02.2022, 11:13 744

Patria Bank lansează un credit destinat fermierilor care vor să cumpere terenuri agricole, cu durată mare de rambursare, de până la 15 ani, în contextul în care preţurile în acest sector sunt în creştere.

Potrivit Eurostat, preţul mediu al unui hectar de teren agricol din România a ajuns la 7.163 euro în 2020, în creştere cu circa 34% faţă de preţul mediu al anului anterior. Din 2011, preţul mediu al terenurilor agricole din România a crescut 424%. Tendinţa de creştere se poate menţine şi în perioada următoare, deoarece preţurile terenurilor agricole din Polonia, o ţară cu suprafeţe agricole extinse precum România, sunt de 10.000 de euro pe hectar.

Preţurile menţionate sunt plătite însă pentru suprafeţe mari de teren, de paste 30 de hectare. Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), 40% din suprafaţa totală agricolă eligibilă pentru subvenţii nu este cadastrată. Aceste suprafeţe, multe dintre ele de mici dimensiuni, sunt greu de introdus în circuitul comercial prin integrarea lor în ferme mai mari, viabile economic. Dar ele reprezintă o oportunitate de extindere pentru fermieri.

”Fermierii noşti au nevoie de un partener puternic care să le înţeleagă nevoile şi care să ofere stabilitate afacerilor lor. Într-o perioadă dificilă, achiziţionarea de terenuri rămâne o metodă sigură de consolidare a afacerilor agricole. Achiziţia reduce riscul de creştere viitoare a preţurilor, întăreşte capitalul societăţii şi creşte puterea de negociere a fermierilor. Noi suntem alături de ei pe tot parcursul derulării creditului, astfel încât să le oferim cele mai bune soluţii pentru afacerea lor”, declară Cezar Adrian Paladie, Manager Vânzări Regional Agro Patria Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO