Bănci și Asigurări

Patria Bank se va folosi de piaţa locală de capital ca principal instrument de finanţare în 2020

Patria Bank se va folosi de piaţa locală de capital ca...

Autor: Iulian Tenchiu

27.11.2019, 15:48 143

Patria Bank, (PBK) instituţie de credit deţinută de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a emis începând cu 27 noiembrie obligaţiuni în valoare de 5 milioane de euro.

Planurile de dezvoltare ale băncii pentru 2020 includ continuarea utilizării pieţei de capital locale ca principal instrument de finanţare şi emiterea unor noi obligaţiuni pentru 2020.

„Urmărim şi ne-am planificat ca în 2020 să continuăm această strategie a creşterii băncii prin piaţa capital. Ne aşteptăm ca noua emisiune în 2020 să fie mai mare decât această ofertă iniţială de 5 milioane de euro”, a declarat Daniela Iliescu, director general al Patria Bank, în cadrul unei conferinţe în care a marcat listarea pe bursă a obligaţiunilor Patria Bank.

În ultimele luni acţiunile şi veniturile nete bancare ale Patria Bank s-au aflat pe un trend ascendent. De la începutul anului preţul acţiunilor PBK au crescut cu 40%, iar instituţia bancară a ajuns la o capitalizare de piaţă de peste 350 milioane de lei. Reprezentanţii băncii sunt optimişti privind situaţia veniturilor bancare şi a acţiunilor, aceştia astetpându-se ca ele să îşi menţină ritmul de creştere şi în 2020.

„Dacă ne uităm la rezultatele ultimelor nouă luni, există o dinamică pozitivă de 11% a veniturilor bancare nete susţinută în principal de creşterea celor mai importante elemente de venit, adică veniturile din dobânzi şi comisioane, care au crescut cu 16%, faţă de perioada anterioară.

Avem o capitalizare bursieră de 75 milioane de euro.Am avut o creştere de peste 40% în acest an şi  ne aşteptăm ca această creştere să continue şi în perioada următoare”, a spus directorul general al Patria Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO