Patru asigurători trebuie să aducă 360 mil. lei până la finalul anului

21 aug 2015 Autor: Anelis Baciu

Acţionarii Euroins, Asirom, Carpatica şi EximAsig trebuie să aducă fonduri suplimentare la capital în valoare de 365 mil. lei (82 mil. euro), până la finalul acestui an, ca urmare a cerinţelor Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), formulate ca urmare a rezultatelor exerciţiului de analiză a bilanţului (BSR).

Asigurătorii care au participat la analiza ASF au fost obligaţi să depună până pe 4 august un plan de măsuri pentru corectarea deficienţelor scoase la iveală de auditori.

Exerciţiul de stres derulat de ASF împreună cu Comisia Europeană şi FMI a avut ca punct de plecare bilanţurile întocmite de auditori la 30 iunie 2014. Testul a vizat 13 asigurători mari.

Euroins, companie deţinută de grupul bulgar Euro­hold, are nevoie de cea mai mare injecţie de capital, de peste 200 mil. lei. Planul propus de asigurător a fost respins de ASF. ASF a cerut măsuri suplimentare şi pentru Carpatica Asig, deşi asigurătorul se află deja în redresare financiară pe bază de plan.

Un aport suplimentar la capital de 110 mil. lei este aşteptat până la finalul acestei luni şi la Asirom, companie aflată în portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), în timp ce statul trebuie să verse 20 mil. lei la capitalul EximAsig până la 15 octombrie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2015

 
Cuvinte cheie:
asiguratori
, analiza
, capital
, actionari
, asirom
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide