Bănci și Asigurări

Patru asigurători trebuie să aducă 360 mil. lei până la finalul anului

Patru asigurători trebuie să aducă 360 mil. lei până...

Autor: Anelis Baciu

21.08.2015, 00:07 947
Acţionarii Euroins, Asirom, Carpatica şi EximAsig trebuie să aducă fonduri suplimentare la capital în valoare de 365 mil. lei (82 mil. euro), până la finalul acestui an, ca urmare a cerinţelor Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), formulate ca urmare a rezultatelor exerciţiului de analiză a bilanţului (BSR).

Asigurătorii care au participat la analiza ASF au fost obligaţi să depună până pe 4 august un plan de măsuri pentru corectarea deficienţelor scoase la iveală de auditori.

Exerciţiul de stres derulat de ASF împreună cu Comisia Europeană şi FMI a avut ca punct de plecare bilanţurile întocmite de auditori la 30 iunie 2014. Testul a vizat 13 asigurători mari.

Euroins, companie deţinută de grupul bulgar Euro­hold, are nevoie de cea mai mare injecţie de capital, de peste 200 mil. lei. Planul propus de asigurător a fost respins de ASF. ASF a cerut măsuri suplimentare şi pentru Carpatica Asig, deşi asigurătorul se află deja în redresare financiară pe bază de plan.

Un aport suplimentar la capital de 110 mil. lei este aşteptat până la finalul acestei luni şi la Asirom, companie aflată în portofoliul grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), în timp ce statul trebuie să verse 20 mil. lei la capitalul EximAsig până la 15 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO