Astăzi, există o disponibilitate mare de cash în piaţă, fie că vorbim de zona de finanţare, fie de fonduri de investiţii. Banii sunt disponibili, iar discuţia se concentrează pe cât de repede putem crea contextul necesar pentru ca businessurile aflate în dificultate să migreze rapid şi eficient spre o nouă viaţă, spune Paul Dieter Cirlanaru, CEO, CITR
“Una dintre diferenţele mari pe care le vedem astăzi faţă de acum zece ani este disponibilitatea mare de cash, fie că vorbim de zona de finanţare, fie din zona de fonduri de investiţii. Sunt bani în piaţă şi, atunci, discuţia este cât de repede putem să creăm contextul necesar ca atunci când ne uităm la businessurile care se află în primejdie astăzi, ele să migreze rapid şi eficient spre o nouă viaţă”, a spus Paul Dieter Cirlanaru în cadrul conferinţei ZF Bankers Summit 2024, ziua 1.
Alte declaraţii:
♦ Acesta este trendul la nivel european, să se uite la astfel de businessuri ca fiind o mare oportunitate de investiţie. Iar fondurile se uită din perspectiva plus valorii pe care o pot genera pentru că fiind multă lichiditate, anumite fonduri încep să se uite aici, unde marjele pot fi mai mari şi oportunităţile mai bune.
♦ Atunci când vorbim de dificultate, de restructurare, când vorbim de îmbunătăţiri de ordin operational necesare, când vorbim de o economie foarte segmentată în anumite domenii, care are nevoie de o coagulare ca să poată performa mai bine, nevoile acestea reprezintă oportunităţi pentru anumiţi jucători. Şi atunci, ce vedem astăzi este o creştere a complexităţii şi a tipologiei de oameni implicaţi în tranzacţii în zona de distress. Atât prin perspectiva mecanismelor de reglementare, cât şi din perspectiva contextului, cred că suntem într-o situaţie diferită şi cred că există destul de multe oportunităţi aici.
♦ În prezent, atunci când un activ aflat în dificultate ajunge pe piaţă, nu mai rămâne acolo ani de zile, ci este rapid achiziţionat. Aceasta reprezintă o oportunitate semnificativă pentru finanţarea unor proiecte noi.