Bănci și Asigurări

PayPal va permite clienţilor din Marea Britanie să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte criptomonede

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Autor: Mircea Nica

30.08.2021, 00:00 128

PayPal Holdings va permite clienţilor din Marea Britanie să cumpere, să vândă şi să deţină bitcoin şi alte criptomonede, conform Reuters. Lansarea, care marchează prima extindere internaţională a serviciilor de criptomonede PayPal în afara Statelor Unite, ar putea inspira adoptarea în continuare a noii clase de active.

Cu peste 403 de milioane de conturi active la nivel global, compania din San Jose, California, este una dintre cele mai mari companii financiare care oferă consumatorilor acces la criptomonede. PayPal a lansat cumpărarea şi vânzarea criptomonedelor în Statele Unite la începutul acestui an, permiţând ulterior clienţilor să îşi folosească deţinerile de monede digitale pentru a face cumpărături la milioanele de comercianţi din reţeaua sa.

Compania speră că incursiunea sa în noua clasă de active va încuraja utilizarea globală a monedelor virtuale şi îşi va pregăti reţeaua pentru noi monede digitale care ar putea fi dezvoltate de corporaţii şi bănci centrale.

„Ne-am angajat să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autorităţile de reglementare din Marea Britanie şi din întreaga lume, pentru a oferi sprijinul nostru şi pentru a contribui în mod semnificativ la modelarea rolului pe care monedele digitale îl vor juca în viitorul finanţelor şi comerţului global“, a declarat într-un comunicat Jose Fernandez da Ponte, vicepreşedinte şi director general pentru blockchain, cripto şi monede digitale la PayPal. În Marea Britanie, serviciul PayPal va rivaliza cu cel al schimburilor de criptomonede, precum Coinbase Global, dar şi cu startup-uri fintech, precum Revolut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO