Bănci și Asigurări

Pe lângă aport de capital, Euroins va revizui programul de reasigurare

Pe lângă aport de capital, Euroins va revizui programul...

Autor: Anelis Baciu

25.11.2015, 00:00 92

Euroins, asigurător în cazul căruia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis luna trecută deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan, îşi va revizui şi programul de reasigurare şi îşi va schimba şi auditorul extern, aceste măsuri venind în completarea aportului de capital de până la 200 de milioane de lei cerut de ASF.

Situaţiile financiare de anul trecut ale Euroins au fost auditate de Alfa Contexpert SRL, o firmă de audit mai puţin cunoscută. În plus, asigurătorul trebuie să continue strategia de diversificare a portofoliului prin intrarea pe noi segmente de piaţă.

În prezent peste 95% din afacerile companiei, sunt concentrate pe segmentul asigurărilor RCA. Măsurile propuse de Euroins şi aprobate de ASF au ca obiect restabilirea situaţiei financiare a asigurătorului până la sfârşitul lunii septembrie a anului viitor. Majorarea capitalului reprezintă însă principala măsură pentru redresare.

Acţionarii Euroins ar putea aduce mai puţin de 200 de milioane de lei la capitalul companiei, cuantumul aportului suplimentar urmând a fi stabilit în funcţie de „evoluţia ulterioară a indicatorilor financiari, ai performanţei economice şi de adecvarea programului de reasigurare“, se arată în planul aprobat de ASF.

Euroins, companie controlată de grupul bulgar Eurohold, este cel mai mare asigurător de răspundere civilă auto de pe piaţa locală, cu o cotă de peste 20% pe acest segment. Euroins a înregistrat subscrieri de 360 milioane de lei la jumătatea acestui an şi se poziţiona astfel pe locul cinci în topul general al asigurătorilor în funcţie de subscrieri. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO