Bănci și Asigurări

Pentru a doua oară în ultimii zece ani BCR raportează un profit de peste 1 mld. lei după primele nouă luni

Autor: Anelis Baciu

05.11.2018, 00:07 923

BCR a mai înregistrat un câştig de peste un miliard de lei în primele nouă luni din 2016, când la conducerea băncii se afla tot Sergiu Manea.

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă locală, a închis primele nouă luni din 2018 cu un câştig net de peste un miliard de lei, BCR repetând performanţa din 2016, singurul an în care a mai reuşit să treacă de un miliard de lei la capitolul profitabilitate. Câştigul net aferent perioadei ianuarie-septembrie din acest an este cu aproximativ 81% mai mare decât profitul raportat în aceeaşi perioadă din 2017, creşterea fiind generată atât de un rezultat operaţional mai bun, cât şi de eliberări mai mari de provizioane.

La nivel operaţional, BCR a înregistrat un profit de 1,2 mld. lei, ceea ce corespunde unui avans de 14%. Îmbunătăţirea activităţii operaţionale a venit pe fondul unor încasări mai mari din dobânzi, comisioane, dar şi din tranzacţionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO