Bănci și Asigurări

Percepţia pieţelor financiare s-a îmbunătăţit. Riscul intrării României în faliment este la minimul ultimilor nouă ani

Percepţia pieţelor financiare s-a îmbunătăţit....

Autor: Claudia Medrega

06.03.2017, 00:08 1037

Indicatorul de referinţă CDS, care măsoară percepţia pieţelor financiare internaţionale faţă de riscul de a finanţa România, a coborât spre 100 de puncte. În criză era la 700 de puncte.

România este privită de pieţele externe ca un pla­sament cu grad scă­zut de risc, costul asi­­gu­rării îm­potriva ris­cului de de­fault reflectat în cotaţiile CDS-urilor (cre­dit default swap) coborând în fe­bruarie spre 100 de puncte de bază, la minimul ultimilor nouă ani.

Indicatorul de referinţă CDS mă­soară percepţia pieţelor finan­ciare inter­naţionale faţă de riscul de a finanţa România La sfârşitul anului trecut, CDS pe cinci ani oscila în cazul României în jurul a 110 puncte de bază, în ianuarie 2017 a ajuns la 105 puncte, pentru ca în fe­bruarie şi începutul lunii martie să co­boare la circa 102 puncte de bază.

Ro­mânia este percepută ca mai puţin ris­cantă decât Ungaria (117 puncte de ba­ză CDS-ul), dar mai riscantă decât Polonia (72 puncte de bază) şi Cehia (41 de puncte de bază).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO