Bănci și Asigurări

Perioada scurtă pe care se încheie asigurările de sănătate private voluntare este una dintre problemele pieţei. Aceste asigurări pot atrage angajaţi performanţi într-o piaţă a forţei de muncă competitivă

Perioada scurtă pe care se încheie asigurările de...

Autor: Mircea Nica

28.05.2021, 17:20 702

♦ Tiberiu Maier, preşedinte Signal Iduna: De prea mult timp stăm la asigurări voluntare făcute anual sau pe trei ani ♦ Adrian Marin, UNSAR: Asigurările voluntare de sănătate sunt încurajate prin deductibilităţi fiscale ♦ Diana Păun, consilier prezidenţial: Pandemia COVID-19 ne-a arătat defectele sistemului de sănătate românesc. A fost o lecţie grea şi am plătit un preţ destul de mare ♦ Cristian Fugaciu, Marsh Broker: Asigurarea voluntară de sănătate este un instrument foarte bun de motivare şi retenţie a angajaţilor.

Asigurările de sănătate pri­va­te voluntare au rămas de prea mult timp în zona asigurărilor făcute anual sau la trei ani, iar o piaţă de genul acesta nu se poate dezvolta în felul acesta, a spus ieri Tiberiu Maier, pre­şe­dinte al di­rec­tora­tu­lui Signal Iduna, în cadrul unei video­conferinţe.

„Pentru pia­ţa din Româ­nia este foarte im­por­tant să intrăm în­tr-un stadiu de nor­ma­li­tate. Această nor­ma­lita­te merge de la a alo­ca fie­cărui jucător din piaţă res­pon­sabilităţile pentru care s-au au­torizat la fi­nalul zilei, până la a asi­gura pre­dic­tibilitate. Fiecare jucă­tor in­di­vi­dual nu poate să mute o ase­menea piatră pe piaţa din România. Fiecare partener tre­buie să lucreze cu celălalt. Avem nevoie de parte­ne­riat cu auto­ri­tă­ţile“, a mai spus Tiberiu Maier. El a ex­plicat că Signal Iduna are câte­va cazuri practice de ecosis­teme în care an­gaja­tori mari, de peste 10.000 de asi­gu­raţi, cunosc de 10 ani numai siste­mul privat de asi­gurări de sănătate şi ac­ce­sează doar servicii me­dicale pe care nu le in­clu­de pa­che­tul cu­prin­ză­tor, pre­cum par­­tea de medi­ca­men­te sau ambulanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO