Bănci și Asigurări

Peste 1.000 de fermieri asiguraţi la Agra Asigurări au raportat daune semnificative asupra culturilor doar în iunie 2024. Horia Adrian-Lupu, şeful Agra Asigurări: Dintre cele 5.880 de poliţe emise, peste 41% dintre asiguraţi au avizat daune

Peste 1.000 de fermieri asiguraţi la Agra Asigurări au...

Autor: Mircea Nica

10.07.2024, 16:30 112

♦ În total, pentru anul agricol 2023-2024, un număr de 2.400 de daune au fost avizate ca rezultat al fenomenelor meteorologice extreme cu care s-a confruntat România în ultima perioadă ♦ Cele mai multe daune au fost cauzate de grindină, însumând peste 909 de avizări, urmate apoi de 617 avizări pentru furtună şi riscurile din pachetul de reînsămânţare (secetă pedologică la răsărire, nisip/crustă), cu peste 529 de avizări.

Agra Asigurări a înregistrat doar în luna iunie un nivel record din perspectiva totalului de avize, un număr de peste 1.000 de fermieri asiguraţi de companie raportând daune semnificative asupra culturilor, a transmis compania.

Conform datelor publicate de Au­toritatea Naţională de Meteorologie, în această lună au fost înregis­trate temperaturi mai ridicate decât cele din iulie şi august ale anului trecut, înregistrându-se o tempe­ratură medie de 22 grade C, având în vedere că temperatura medie în ultimii 60 de ani a fost de 18,8 grade C. Cu toate acestea, mai multe zone ale ţării au fost afectate de perioade de instabilitate atmosferică, carac­te­rizate prin averse, furtuni şi grin­dină, fiind emise coduri galbene şi portocalii.

„Dintre cele 5.880 de poliţe emise, peste 41% dintre asiguraţi au avizat daune. Suntem dedicaţi să sprijinim fermierii în momentele dificile, iar până în prezent am achitat despăgubiri pentru dosarele deschise în proporţie de 80%. În aceste perioade caracterizate de instabilitate climatică, este important ca fermierii să fie complet protejaţi şi să aibă o plasă de siguranţă financiară pentru a-şi putea continua afacerile în parametrii optimi“, declară Horia Adrian-Lupu, director general al Agra Asigurări.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro