Bănci și Asigurări

Peste 823.300 de români au o asigurare Casco a maşinii pentru care plătesc peste 400 euro pe an

Peste 823.300 de români au o asigurare Casco a maşinii...

Autor: Anelis Baciu

01.02.2018, 00:07 922

Mai mult de 823.300 de români aveau anul trecut o asigurare Casco a maşinii, cu circa 5,5% mai mult decât în 2016, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Valoarea acestor poliţe s-a situat la circa 1,4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că în medie prima ajunge la peste 400 de euro pe an.

Tariful poliţei Casco depinde de marca autoturismului, vechimea, vârsta, domiciliul şoferului, dar şi de acoperirile incluse. De exemplu, pentru un autoturism Dacia Logan deţinut de un şofer de 35 de ani din Bucureşti asigurarea Casco variază între 200 şi 300 de euro pe an la Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Generali, cei mai mari trei jucători din această piaţă.

Principalele riscuri acoperite de poliţa Casco sunt ciocniri, loviri, zgârieri, răsturnări, căderi, incendii, calamităţi naturale şi furt, precum şi acte de vandalism. Totodată, o clauză inclusă frecvent de asigurători în acoperirile standard este şi cea de asistenţă rutieră. Tariful poliţei Casco este mai mic şi cu 40% în situaţia în care clientul optează pentru includerea unei franşize, care presupune ca o parte din valoarea daunei, de regulă 100 de euro per eveniment, să fie suportată de asigurat.

În timp ce au încasat venituri de circa 1,4 miliarde de lei din Casco, asigurătorii au plătit clienţilor înapoi circa 867 milioane de lei sub formă de despăgubiri în intervalul ianuarie-septembrie 2017, cu circa 2% mai mult decât în aceeaşi periaodă a anului trecut, potrivit ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO