Bănci și Asigurări

Philipe Donnet, CEO-ul italienilor de la Generali, vrea să investească peste 3 miliarde de euro în dezvoltare şi achiziţii

Philipe Donnet, CEO-ul italienilor de la Generali, vrea...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2019, 16:12 289

Assicurazioni Generali, cel mai mare asigurator din Italia, vrea să investească cel puţin 3 miliarde de euro în planul de creştere, bazat pe achiziţii de dimensiuni medii în asigurări şi în piaţa de asset management, potrivit unui anunţ făcut de Philipe Donnet, CEO-ul grupului, citat de Bloomberg.

„Eu nu cred într-o mare consolidare în piaţă din cauza aspectelor de reglementare şi de risk management. Cred că vor fi câteva agregări în asset management şi asigurări în Europa – unele dintre companiile mai mici nu vor reuşi să se descurce cu dobânzi negative pentru prea mult timp – care vor fi cu siguranţă proactive în aceste agregări”, spune Philipe Donnet, CEO-ul grupului Generali.

Asiguratorul italian vrea să se extindă în pieţele aflate în dezvoltare pentru a-şi spori profiturile. Ca parte din acest efort, compania a încheiat un acord pentru achiziţia unuia dintre cei mai mari asiguratori din Portugalia, Seguradoras Unidas, şi unul pentru compania de servicii Advance Care pentru 600 milioane euro în luna iulie.

„După această achiziţie, tot avem cel puţin 3 miliarde de euro de investit în creştere”, spune Donnet.

În piaţa de asigurări CEO-ul se uită după companii de dimenisiuni medii care se concentrează pe segmentul non-viaţă, sănătate şi asistenţă.

Deşi Donnet nu a discutat ţinte specifice, el a spus că principala zonă unde concentrează achiziţiile este Europa continentală.

„Vrem să creştem în ţările unde suntem deja prezenţi pentru a intra în top trei jucători în aceste pieţe”, spune Donnet.

În ceea ce priveşte divizia de asset management, Generali analizează posibile achiziţii în SUA, Asia şi Europa, inclusiv în Marea Britanie, în ciuda Brexitului.

Divizia Generali din regiunea Europei Centrale şi de Est, care include şi Austria şi Rusia, generează 15% din veniturile operaţionale ale grupului şi circa 10% din primele subscrise totale de grupul italian. România generează mai puţin de o treime din primele subscrise de Generali în această regiune. Piaţa de asigurări din România se învârte de ani buni în jurul valorii de 2 miliarde de euro.

Generali controlează al cincelea cel mai mare administrator Pilonul II din România cu active de 4,5 miliarde de lei şi circa 750.000 de participanţi.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO