Bănci și Asigurări

Philippe Donnet, CEO al Generali, a anunţat o nouă strategie a asigurătorului pe bază de fuziuni şi achiziţii

Philippe Donnet, CEO al Generali, a anunţat o nouă...

Autor: Mircea Nica

25.10.2021, 00:00 346

Philippe Donnet, CEO al Generali, a anunţat o nouă strategie ambiţioasă bazată pe fuziuni şi achiziţii în Europa şi Asia, conform Reuters.

Cu toate acestea, doi acţionari din cadrul Generali, Francesco Gaaetano Cltagirone şi Leonardo Del Vecchio, au criticat această strategie prezentată de Philippe Donnet.

Răspunzând indirect la criticile celor doi acţionari, Donnet a spus că Generali a oferit o rentabilitate totală a acţionarilor de peste 100%, mai mult decât oricare dintre concurenţii săi, de la prima sa zi ca CEO, de la sfârşitul anului 2016.

„În ciuda imperfecţiunilor noastre, am fost cei mai buni. Europa este casa noastră şi creşterea în Europa continuă să fie strategia noastră. De asemenea, dorim să ne consolidăm prezenţa în Asia“, a spus el la un eveniment din industria asigurărilor, citat de Reuters.

În iunie, Generali a fost de acord să cumpere activele de asigurări ale AXA în Malaezia şi să preia conducerea deplină a unei întreprinderi mixte pentru a-şi consolida prezenţa locală.

După o serie de achiziţii în Portugalia şi Europa de Est, Generali a lansat o ofertă pentru ca rivala italiană Cattolica să devină principalul operator non-life. Noul plan pe trei ani „va fi un plan de accelerare a transformării digitale şi a managementului activelor“, a spus Donnet, adăugând că sustenabilitatea va fi „o temă din ce în ce mai centrală a strategiei“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO