Bănci și Asigurări

Piaţa asigurărilor în 2020: Asigurările de sănătate aproape s-au triplat în ultimii cinci ani

Piaţa asigurărilor în 2020: Asigurările de sănătate...

Autor: Mircea Nica

17.02.2021, 09:00 775

Asigurările de sănătate au ajuns la finalul anului 2020 la un volum al primelor brute subscrise de 451,5 mil. lei, potrivit datelor preliminare ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), subscrierile înregistrând aproape o triplare în ultimii cinci ani.

Efervescenţa şi potenţialul asigurărilor de sănătate se pot observa din ritmul de creştere a volumului de prime subscrise în ultimii cinci ani. Cea mai mare creştere a segmentului asigurărilor de sănătate a fost înregistrată în anul 2018, de circa 60,5%, subscrierile ajungând în acel an la o valoare de 334,7 mil. lei.

Contextul creat de pandemia de COVID-19 a facilitat o orientare proactivă către asigurările de sănătate. Acest aspect s-a observat şi în volumul subscrierilor înregistrat la finalul anului 2020, dar şi în modul în care asigurătorii şi-au continuat activ promovarea acestui tip de asigurare.

Dinamica asigurărilor de sănătate de la an la an s-a men­ţinut la două cifre, iar asigurătorii au văzut acest seg­ment ca având un potenţial de creştere foarte mare, o vede­tă a pieţei asigurărilor, iar unii chiar şi-au orientat strategia companiei pentru a avea asigurările de sănătate în prim-plan.

Asigurările de sănătate au ajuns să reprezinte circa 4% din volumul total al primelor brute subscrise de piaţa asigurărilor la finalul anului 2020, de 11,5 mld. lei.

Ponderea acestui segment în anul 2019 se afla la 3,4%, în timp ce în anul 2018 ponderea asigurărilor de sănătate era de 3,3% din totalul subscrierilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO