Bănci și Asigurări

Piaţa de brokeraj în asigurări a încheiat primele 9 luni din 2022 cu venituri de peste 1,48 mld. lei, în creştere cu 23%. Peste 64% din câştiguri au venit din zona auto, respectiv din distribuţia asigurărilor RCA şi Casco

Autor: Mircea Nica

03.02.2023, 18:00 173

La nivelul asigurărilor generale, Safety Broker a obţinut cel mai mare nivel al veniturilor din distribuţia asigurărilor pe acest segment, circa 78,9% venind din zona asigurărilor RCA şi Casco Primele 9 luni din 2022 au venit cu cel mai mare ritm de creştere a veniturilor companiilor de brokeraj în asigurări din ultimii cinci ani.

Piaţa de brokeraj în asigurări a consemnat la finalul primelor nouă luni din 2022 un avans de 23% a veniturilor obţinute din activitatea de distribuţie a asigurărilor, până la peste 1,48 mld. lei, din care aproximativ 1,35 mld. lei au fost venituri din zona asigurărilor generale, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în primele nouă luni din 2022.

Astfel, dintr-un total al veniturilor de circa 1,48 mld. lei, peste 64% din veniturile brokerilor au venit din distribuţia asigurărilor RCA şi Casco, iar raportat la veniturile doar din zona asigurărilor generale de 1,35 mld. lei, ponderea veniturilor obţinute din distribuţia asigurărilor auto ajunge la peste 70%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO