Bănci și Asigurări

Piaţa de asigurări avea la jumătatea anului trecut pierderi de 123 mil. lei, triple faţă de cele din 2014

Piaţa de asigurări avea la jumătatea anului trecut...

Autor: Anelis Baciu

20.01.2016, 00:08 498

Companiile locale de asigurări au înregis­trat pierderi agregate de 123 de milioane de lei (28 mil. euro) în intervalul ianua­rie-iunie 2015, rezultatul financiar de la jumătatea anului fiind practic de peste trei ori mai mare decât pierderea raportată pe întreg anul 2014, potrivit datelor Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) transmise la solicitarea ZF. În aceste condiţii, asigurările locale îşi vor trece în „palmares“ performanţa de a fi operat un deceniu în pierdere, 2015 fiind încheiat cel mai probabil pe minus.

Rezultatul agregat a fost influenţat în mare mă­su­ră de evoluţia companiilor de asigurări generale care în primele şase luni ale anului trecut au marcat o pier­de­re de 170 mil. lei, fapt care a anulat profitul de aproa­pe 50 mil. lei obţinut de companiile de asigurări de viaţă.

Dinamica slabă a profitabilităţii pieţei de asigurări este pusă de specialişti pe seama adâncirii problemelor din sfera asigurărilor auto obligatorii (RCA) şi a dau­na­lităţii ridicate pe acest segment. Asigurările RCA aduc jumătate din veniturile totale ale companiilor care vând poliţe generale, circa 3 mld. lei anual, şi de aceea rezultatul consemnat pe această clasă cântăreşte sem­nificativ în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO