Bănci și Asigurări

Piaţa de factoring a ajuns la 2,2 mld. euro în S1/2019, plus 2%. Bogdan Roşu, preşedinte ARF: “Piaţa este intr-o etapa de stabilizare”

BOGDAN ROŞU, preşedinte al Asociaţiei Române de Factoring: Temperarea creşterii volumelor de factoring a fost indusă atât de factori specifici pieţei locale, cât şi exogeni.

BOGDAN ROŞU, preşedinte al Asociaţiei Române de Factoring: Temperarea creşterii volumelor de factoring a fost indusă atât de factori specifici pieţei locale, cât şi exogeni.

Autor: Cristina Bellu

15.10.2019, 13:29 257

Piaţa de factoring a înregistrat un avans de doar 2% în primele şase luni ale anului ajungând la valoarea de 2,25 mld. euro, potrivit unui studiu al Asociaţiei Române de Factoring (ARF), care are la bază date oferite atât de membrii ARF (bănci si IFN-uri), dar şi estimări ale asociaţiei cu privire la restul jucătorilor din piaţă.

“Din comparatia cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constata ca piata de factoring este intr-o etapa de stabilizare, cifra totală situându-se în aceeaşi zonă, cu un uşor plus valoric, de aproximativ 2%” spune Bogdan Roşu, preşedinte ARF.

El consideră că temperarea creşterii volumelor de factoring a fost indusă atât de factori specifici pieţei locale, cât şi externi. Astfel, la nivelul primului trimestru un impact negativ puternic a fost resimţit odată cu introducerea taxei pe activele bancare. În acelasi timp, întreaga perioada a suferit ca urmare a degradarii situaţiilor financiare, dar şi a comportamentului la plată în sectorul public, influentate de acelaşi pachet de măsuri fiscale, dar şi de gestionarea bugetelor, specifică unui an electoral.

“Încetinirea cresterii economice in zona EURO si, in mod special intrarea in recesiune tehnica a Germaniei, principal partener comercial al Romaniei, cu o pondere semnificativa in comertul transfrontalier al tarii noastre, au facut si mai dificila misiunea furnizorilor de servicii de factoring”, completează preşedintele ARF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO