Bănci și Asigurări

Piaţa din China capătă efervescenţă: UBS ar putea deveni prima bancă străină care îşi controlează total investiţiile în ţara lui Xi Jinping

Piaţa din China capătă efervescenţă: UBS ar putea...

Autor: Alex Ciutacu

12.10.2018, 13:55 122

UBS Group este din ce în ce mai aproape să devină prima bancă străină care deţine o participaţie majoritară în sectorul operaţiunilor de banking investiţional din China, după ce doi parteneri cu care deţine businessul local au anunţat că sunt dispuşi să vândă, potrivit Reuters.

UBS ar deţine astfel 51% din joint venture-ul din China, UBS Securities, dacă reuşeşte să achiziţioneze deţinerile partenerilor. Astfel, elveţienii ar da lumii prima bancă de investiţii care are o participaţia majoritară într-un actor din sectorul investiţional chinez.

Acest lucru este posibil după ce guvernul Chinei a decis să deschidă sectorul cu un pachet legislativ care promite jucătorilor străini să deţină participaţii majoritare pe teritoriul ţării.

Un purtător de cuvânt al UBS a refuzat să comenteze pentru Reuters.

Conglomeratul din agrobusiness COFCO Group a declarat către China Beijing Equity Exchange joi că ar vinde participaţia de 14% în UBS Securities pentru cel puţin 66 de milioane de dolari.

În cadrul unei declaraţii separate, managerul de investiţii China Guodian Capital a declarat că şi-ar vinde participaţia de 12,01% în UBS Securities pentru cel puţin 57 de milioane de dolari.

UBS deţine în prezent 24,99% din UBS Securities, însă în luna mai a cerut aprobarea autorităţilor de supraveghere pentru a-şi majora participaţia la 51%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO