Bănci și Asigurări

Piaţa RCA a crescut cu 33% în S1, la peste 2 mld. lei. Dauna medie a atins în T2 un vârf istoric

Piaţa RCA a crescut cu 33% în S1, la peste 2 mld. lei....

Autor: Roxana Rosu

24.08.2016, 00:05 260

Piaţa RCA, care reprezintă mai mult de jumă­ta­te din asigurările generale din România, şi-a con­tinuat creşterea în primul semestru din acest an, primele brute subscrise depăşind două miliarde de lei, cu un avans de 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 
„Piaţa RCA, care reprezintă mai mult de jumătate din asigurările generale din România, şi--a continuat creşterea în contextul temperării vizibile a dinamicii primei medii şi al consolidării echilibrului financiar pe această clasă de asigurări, obţinute în pofida unei deteriorări a daunalităţii în trimestrul II“, spun reprezentanţii ASF. Numărul contractelor pe zona de RCA (uni­tă­ţi anuale) s-a ridicat la 2.714.303, în creştere cu 5,6%.
 
În trimestrul al doilea, primele brute subscrise au depăşit valoarea de un miliard de lei, marcând o creştere de 23% faţă de trimestrul I 2015. Comparativ cu subscrierile din ultimul trimestru al anului trecut, piaţa a avut o creştere de 10,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO