Bănci și Asigurări

Piaţa RCA se aglomerează. În ultimele două săptămâni au fost autorizaţi doi noi jucători pe RCA, vor fi însă efecte pozitive pentru clienţi?

Bogdan Andriescu, preşedinte al UNSICAR

Bogdan Andriescu, preşedinte al UNSICAR

Autor: Anelis Baciu

08.03.2017, 00:05 780
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat în decurs de două săptămâni intrarea a doi noi jucători pe piaţa locală a asigurărilor auto obligatorii (RCA), res­pec­tiv compania bulgărească Dallbogg şi compania irlan­deză Euro Insurance. Ambele firme vor opera în România pe baza paşa­portului european de liberă circulaţie a serviciilor. Mai mult, asigurătorul austriac Grawe a obţinut licenţa RCA, în timp ce Ergo este pe ultima sută de metri pentru obţine apro­bă­rilor necesare de la grupul german. Preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a afirmat în mai multe rânduri că prin intrarea acestor noi jucători oferta se va diversifica, concurenţa va creş­te, iar clienţii şi piaţa în ansamblu vor avea de câştigat.
 
Întrebarea care se ridică este însă următoarea: chiar se va schimba piaţa RCA, în con­diţiile în care niciunul din asigurărorii menţionaţi nu şi-a propus să devină un ju­că­tor agresiv? Dallbogg, des­pre a că­rui intrare se vor­beş­te de aproa­pe un an, vrea cel mult o cotă de piaţă de 2% în pri­mul an de operare, ceea ce în­seamnă vânzări de poliţe de doar 80 milioane de lei din dintr-o piaţă de 4 mi­liar­de de lei pe an.
 
Euro Insurance, cel mai nou nume intrat pe piaţa RCA, este divizia de asigu­rări a firmei de leasing ope­raţional LeasePlan Corporation, ceea ce înseamnă că va fi un asigurător cu o prezenţă marginală, de nişă pe piaţa locală, operând în principal ca asigurător pentru flota grupului din care face parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO