Bănci și Asigurări

Piaţa valutară a fost agitată în luna mai, după stabilitatea din primele patru luni. Cursul valutar a urcat la un maxim istoric de aproape 4,98 lei/euro, volumul mediu zilnic al tranzacţiilor valutare a depăşit 2,3 mld. euro, iar rezervele valutare au scăzut spre 53 mld. euro

Autor: Claudia Medrega

10.06.2023, 11:43 610

În luna mai, contextul regional şi deficitele interne mari au pus presiune pe piaţa valutară, iar cursul de schimb s-a apropiat de 4,98 lei/euro, marcând un nou maxim istoric, de 4,9783 lei/euro Analiştii văd un curs de peste 5 lei/euro în acest an, dar rămâne de văzut cât de repede va fi depăşit acest prag Rezervele valutare la BNR se situau la finele lunii mai la 53,1 mld. euro, în scădere cu 260 mil. euro faţă de aprilie, în cursul lunii mai ieşind din rezervele valutare peste 2 mld. euro, potrivit datelor BNR.

Piaţa valutară românească a devenit agitată în luna mai, după relativa stabilitate din primele patru luni din acest an, volumul mediu zilnic al tranzacţiilor valutare pe cele cinci luni din 2023 depăşind 2 mld. euro, peste volumul din ianuarie-mai 2022.

După ce în ianuarie 2023, volumul tranzacţiilor valutare a fost de circa 2 mld. euro, medie zilnică, în februarie a coborât la 1,74 mld. euro, pentru ca în martie să urce la un nivel mediu zilnic de peste 2,2 mld. euro, în aprilie a ajuns la 2,3 mld. euro, iar în luna mai a urcat până la 2,33 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO