Bănci și Asigurări

Pierderile economice cauzate de dezastre naturale au atins anul trecut 313 mld. dolari, iar dintre acestea companiile de asigurări au acoperit 132 mld. dolari

Pierderile economice cauzate de dezastre naturale au...

Autor: Roxana Rosu

31.05.2023, 11:39 118

Pierderile economice cauzate de dezastre naturale au atins anul trecut 313 miliarde de dolari, cu 4% peste media secolului 21, iar dintre acestea companiile de asigurări au acoperit 132 de miliarde de dolari, 2022 fiind al cincilea an cel mai costisitor an din istorie pentru industria asigurărilor, potrivit unui studiu AON, unul dintre liderii globali ai pieţei brokerilor de asigurări.

Aproximativ 75% din pierderile globale asigurate au fost înregistrate în Statele Unite.

Cifrele arată un decalaj global de protecţie de 58%, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din pierderile economice cauzate de dezastrele naturale nu sunt acoperite de asigurări.

„Într-o lume globalizată, consecinţele dezastrelor naturale se întind mult dincolo de zonele geografice imediate ale impactului. Aceasta este o realitate pe care România o cunoaşte, chiar dacă nu este afectată direct de furtuni şi nu experimentează aceeaşi severitate a fenomenelor climatice ca alte regiuni”, a afirmat Eugen Anicescu, CEO AON România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO