Bănci și Asigurări

Pieţele financiare au rămas fără reacţie la urmărirea penală a lui Ponta

Pieţele financiare au rămas fără reacţie la...

Autor: Ciprian Botea

05.06.2015, 18:28 669

Indicatorul CDS (credit default swap – costul asigurării împotriva riscului de default al României) a rămas neschimbat astăzi la 111 puncte de bază (1,1 puncte procentuale), în timp ce cursul a crescut uşor spre 4,46 lei/euro în prima parte a zilei, dar a revenit ulterior sub nivelul de 4,45 lei/euro, în contextul urmăririi penale declanşată împotriva premierului Victor Ponta.

“Monedele Europei emergente, cu excepţia leului, s-au apreciat faţă de euro. Leul a pierdut teren pănă dupa ce DNA a anunţat că a declanşat urmărirea penală a primului ministru, dar dupa ce emoţia iniţială a trecut, leul s-a întors la 4,44 unităţi/euro şi ne aşteptam să se întăreasca uşor în continuare”, au scris analiştii Piraeus Bank într-o notă publicată la jumătatea zilei.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO