Bănci și Asigurări

Piraeus Bank România se străduieşte să ţină pasul cu piaţa şi pe creditare, şi pe depozite

Piraeus Bank România se străduieşte să ţină pasul...

Autor: Anelis Baciu

01.09.2017, 00:05 10375

Piraeus Bank avea o cotă de piaţă de 1,2% pe depozite la finalul lunii iunie şi circa 1,5% pe segmentul creditelor.

Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume scoasă la vânzare, are dificultăţi în a ţine pasul cu piaţa, atât pe segmentul creditelor, cât şi pe segmentul depozitelor, ritmurile de creştere raportate pentru prima jumătate a anului fiind sub media pieţei.

Creditele din portofoliul Piraeus au crescut cu numai 0,4% şi au ajuns la 729 milioane de euro în luna iunie, în timp ce la nivel de piaţă creditarea a avansat cu peste 4%. Depozitele, pe de altă parte, au avut o dinamică mai accelerată, urcând cu 5,4%, până la 942 mil. euro. Ritmul de creştere al depozitelor din portofoliul Piraeus Bank păleşte în raport cu avansul la nivel de piaţă, care s-a situat în primele şase luni ale anului la 7,5%. Se observă însă o încetinire a ritmului de creştere a economiilor atrase de Piraeus faţă de trimestrele anterioare, când avansul se situa la peste 10%.

Piraeus Bank a fost destul de agresivă în atragerea de resurse pe plan local în ultima perioadă, în condiţiile în care nu se mai poate baza pe sprijinul băncii-mamă, care s-a confruntat în ultimii ani cu probleme serioase de capitalizare. Ofertele Piraeus la depozite sunt peste medie, dobânda pe un an pornind de la circa 1,5%. Spre comparaţie, dobânda medie plătită la nivel de piaţă la depozitele populaţiei ajunge la sub 1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO