Bănci și Asigurări

Piraeus Bank România se străduieşte să ţină pasul cu piaţa şi pe creditare, şi pe depozite

Piraeus Bank România se străduieşte să ţină pasul cu piaţa şi pe creditare, şi pe depozite

Autor: Anelis Baciu

01.09.2017, 00:05 10370

Piraeus Bank avea o cotă de piaţă de 1,2% pe depozite la finalul lunii iunie şi circa 1,5% pe segmentul creditelor.

Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume scoasă la vânzare, are dificultăţi în a ţine pasul cu piaţa, atât pe segmentul creditelor, cât şi pe segmentul depozitelor, ritmurile de creştere raportate pentru prima jumătate a anului fiind sub media pieţei.

Creditele din portofoliul Piraeus au crescut cu numai 0,4% şi au ajuns la 729 milioane de euro în luna iunie, în timp ce la nivel de piaţă creditarea a avansat cu peste 4%. Depozitele, pe de altă parte, au avut o dinamică mai accelerată, urcând cu 5,4%, până la 942 mil. euro. Ritmul de creştere al depozitelor din portofoliul Piraeus Bank păleşte în raport cu avansul la nivel de piaţă, care s-a situat în primele şase luni ale anului la 7,5%. Se observă însă o încetinire a ritmului de creştere a economiilor atrase de Piraeus faţă de trimestrele anterioare, când avansul se situa la peste 10%.

Piraeus Bank a fost destul de agresivă în atragerea de resurse pe plan local în ultima perioadă, în condiţiile în care nu se mai poate baza pe sprijinul băncii-mamă, care s-a confruntat în ultimii ani cu probleme serioase de capitalizare. Ofertele Piraeus la depozite sunt peste medie, dobânda pe un an pornind de la circa 1,5%. Spre comparaţie, dobânda medie plătită la nivel de piaţă la depozitele populaţiei ajunge la sub 1%.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO