Bănci și Asigurări

Piraeus Bank şi-a curăţat bilanţul de 600 mil. euro credite neperformante

Piraeus Bank şi-a curăţat bilanţul de 600 mil. euro...

Autor: Anelis Baciu

22.01.2018, 00:07 1709

Grecii de la Piraeus Bank au anunţat la finalul săptă­mâ­nii trecute la Atena vânzarea unui pachet de credite neper­for­mante de 200 mil. euro către recuperatorul polo­nez de cre­anţe Kruk, un partener uzual al Piraeus în tranazcţiile locale cu NPL (non-performing loans).

Luând în calcul şi NPL-uri­le anterioare vândute de Piraeus în Ro­mânia, se ajun­ge la împrumuturi neperfor­mante totale de 600 mil. euro.

„Această vânzare (n.red. - vânzarea NPL-urilor de 200 mil. euro), alături de vânzările anterioare în valoare de 400 mil. euro, a fost parte din acţiunile concentrate şi siste­matice ale băncii, care au ca scop îndeplinirea obli­ga­ţi­ilor din planul de restructurare, obiectivele ope­ra­ţio­nale privind ex­pu­nerea neperformantă şi dimi­nuarea ris­cu­lui din bilanţ“, au comentat tranzacţia reprezentanţii Piraeus Grecia.

Aceasta este a doua tranzacţie cu NPL-uri din acest an după ce în prima săptămână din 2017 Alpha Bank a vândut către un consorţiu format din Deutsche Bank, fondul de investiţii AnaCap şi APS un pachet de NPL în valoare de 360 mil. euro.

Piraeus Group a bătut palma la finalul anului trecut cu fondul american de investiţii J.C Flowers pentru vânza­rea sucursalei din România, după o perioadă îndelungată de negocieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO