Bănci și Asigurări

Piraeus le-a vândut unor polonezi un pachet de credite neperformante de 57 mil. lei

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

02.04.2013, 10:02 2954

Piraeus Bank subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume, a vândut un portofoliu de credite neperformante cu valoarea nominală de 57 mil. lei (13 mil. euro) către firma poloneză de recuperare de creanţe Kredyt Inkaso. Banca le-a vândut polonezilor un pachet de credite negarantate: împrumuturi de nevoi personale şi carduri de credit.

Creditele de consum se vând la circa 10% din valoarea creanţei. Până acum, creditele pentru nevoi personale sau pentru consum au făcut obiectul tranzacţiilor dintre bănci şi firme specializate în recuperarea de creanţe, în timp ce finanţările garantate cu ipoteci ajunse în neperformanţă au fost, în principal, gestionate intern sau prin intermediul subsidiarelor specializate.

Piraeus Bank a raportat anul trecut o creştere cu zece puncte procentuale a ponderii creditelor neperformante, până la 28% din portofoliu, în timp ce bilanţul împrumuturilor acordate a stagnat la circa 3 mld. euro, potrivit datelor publicate de grup la Atena. Segmentul bancar reprezintă 80% din portofoliul Kredyt Inkaso, iar restul revine sectorului de telecom. Firma de recuperare de creanţe este interesată de portofoliile mari, de minimum 2.000 de conturi, potrivit informaţiilor transmise de firmă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO