Bănci și Asigurări

Piraeus Leasing are ca tinta finantari de 180 mil. euro si 10 noi puncte de lucru

23.01.2007, 13:35 21

Piraeus Laesing, companie de leasing ce face parte din grupul de firme infiintat in jurul Piraeus Bank, a acordat in 2006 finantari in valoare de 110 milioane de euro si estimeaza pentru acest an o crestere de 63% a acestora pana la 180 de milioane de euro.
"Ne-am dublat afacerile anul trecut deoarece strategia noastra este sa le dublam in fiecare an. Am finantat contracte de 110 milioane de euro cu o forta de vanzari formata din 35 de oameni, ceea ce inseamna ca o persoana a incheiat contracte in valoare de trei milioane de euro", a declarat pentru ZF Michalis Lachanas, managing director Pireaeus Leasing. El a specificat ca productivitatea angajatilor sai este mult peste media din domeniul leasingului care presupune ca un angajat sa incheie contracte in valoare de un milion de euro pe an.
"Pana anul trecut aveam un singur punct de lucru la nivel national in Bucuresti, dar incepand de anul acesta vrem sa ne extindem in afara Capitalei si sa ne crestem punctele de vanzare la zece", a spus Lachanas. Pieraus Leasing a dechis in 2007 doua puncte de lucru in Iasi si Constanta si intentioneaza sa mai deschida alte sase pana la vara. "Am decis sa ne extindem deoarece cooperam deja cu unii dealeri, am vazut ca exista potential in aceste zone", a explicat Lachanas. Un procent de 70% dintre contractele finantate de Piraeus Leasing in 2006 au fost generate in Bucuresti si 30% din provincie.
"Pentru acest an vrem sa realizam finantari 50% in Bucuresti si 50% in provincie prin cresterea procentajului in afara Bucurestiului, deoarece vrem sa ne mentinem volumul de finantari din Capitala", a mai spus managing directorul Piraeus Leasing.
"Strategia pentru 2007 prevede incheierea de contracte de finantare in valoare de 180 milioane de euro, cresterea numarului de angajati la 70 de la 42 cat avem in prezent si dublarea profitului in conditiile mentinerii marjei de profit actuale. Nu vrem sa sacrificam profitabilitatea in favoarea cotei de piata", a explicat Lachanas.
El crede ca unul dintrre principalele avantaje ale Piraeus Leasing este faptul ca poate aproba contracte de finantare pana la cinci milioane de euro intr-o singura zi, fara a cere aprobarea din alta tara.
Dintre contractele finantate de compania elena de leasing 70% sunt reprezentate de vehicule, de la automobile pana la camioane sau buldozere, 15% echipamente industriale de productie si 10% real-estate. "Procentajul nostru in real-estate e mult mai mare decat cel al pietei, care era anul trecut la 2-3% din portofoliu si anul acesta nu va depasi 5%. Am vazut ca exista o nevoie de finantare pe acest domeniu deoarece real-estate-ul are un potential ridicat de crestere", a afirmat Lachanas, care si-a propus pentru acest an sa creasca ponderea leasingului pe real-estate in portofoliul companiei la 15%.
Lachanas estimeaza ca piata leasingului financiar a fost anul trecut in valoare de 2,5 miliarde de euro, in conditiile in care Piraeus Leasing avea o cota de piata de 4,5-5%. "Piata va creste cu un ritm anual de 20-25% pana in 2010 si credem ca anul acesta va ajunge la trei miliarde de euro.
Odata cu aceasta si alte institutii financiare vor putea veni in Romania sa acorde finantari si sper ca piata nu va sacrifica abordarea riscului pentru o cota de piata", a incheiat Lachanas, care intentioneaza sa obtina o cota de piata de 6,5-7% in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO