Bănci și Asigurări

Piraeus şi-a vândut către doi greci brokerul de asigurări

Piraeus şi-a vândut către doi greci brokerul de...

Autor: Liviu Popescu

12.08.2015, 00:00 1310
Piraeus Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar, a vândut către doi greci, Dimitrios Tsesmetzoglou, CEO al brokerului de asigurări şi reasigurări Matrix, cu sediul în Atena, şi Chrysovalantis Elpidorou, CEO al subsdiarei brokerului din Cipru, participaţia de 5% pe care o deţinea în Piraeus Broker (PIRBR), compania de brokeraj de asigurări a grecilor de la Piraeus. „Vânzarea participaţiei PIRBR către cumpărători se va realiza concomitent cu vânzarea participaţiei de 95% deţinută de Piraeus Bank Grecia în PIRBR. Preţul total pentru vânzarea întregului capital social al PIRBR către cumpărători va fi în sumă de 442.711 euro”, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Grupul Matrix a fost înfiinţat în octombrie 2003 ca o subsidiară a BMS Group, broker britanic cu o istorie de 35 de ani. Piraeus Broker a avut în 2013 venituri de 3,4 mil. euro, în timp ce numărul clienţilor s-a ridicat la 94.000. Numărul contractelor intermediate a fost de 231.000. Piraeus Bank avea la finele anului trecut active de 9 miliarde de lei şi se poziţiona pe locul 11 în sistemul bancar, cu o rată de solvabilitate de 12,8%. Banca administrează un portofoliu de credite de circa 6,5 mld. lei pe piaţa locală. În iunie, banca şi-a majorat capitalul cu 24 mil. euro (110 mil. lei) prin conversia în acţiuni a unui împrumut subordonat primit de la banca-mamă de la Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO