Bănci și Asigurări

Piraeus şi NBG, ambele cu operaţiuni locale, nu reuşesc să strângă fonduri pentru deficitul de capital

Piraeus şi NBG, ambele cu operaţiuni locale, nu...

Autor: Liviu Popescu

20.11.2015, 00:05 405
Piraeus Bank şi National Bank of Greece (NBG), cele mai mari grupuri bancare elene care au operaţiuni şi pe piaţa din România, întâmpină dificultăţi în atragerea de resurse financiare suficiente de la investitorii privaţi pentru majorarea capitalului, ceea ce ar însemna că cele două bănci ar putea să solicite ajutor de la Fondul de Stabilitate al Greciei (HFSF), scrie presa internaţională.
 
Pe de altă parte, Alpha Bank şi Eurobank, grupuri bancare care în România controlează cele mai mari bănci cu capital grecesc, îşi pot acoperi deficitul de capital fără ajutorul statului după ce investitorii au manifestat un interes puternic în vânzările de acţiuni. Cele patru mari grupuri financiare elene au un deficit cumulat de capital de 4,4 mld. euro în scenariul de bază şi 14,4 mld. euro în condiţii adverse, o sumă de aproape cinci ori mai mare decât valoarea lor de piaţă combinată.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO