Bănci și Asigurări

Plafonul BCR pentru programul „Prima casă“ a fost majorat cu 252 de milioane de lei

Plafonul BCR pentru programul „Prima casă“ a fost...

Autor: Cristina Cuncea

20.02.2014, 21:03 279

BCR a obţinut majorarea plafonului de garantare aferent programului „Prima casă“ cu 252 de milioane de lei, sumă pe care banca preconizează că o va cheltui în circa o jumătate de an. „Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat în aproximativ jumătate de an. Suntem pregătiţi ca la sfârşitul verii să solicităm o alocare suplimentară de plafon“, a declarat Ioana Mihai, şef departament credite garantate din cadrul BCR.

BCR a acordat până în prezent circa 32.000 de credite în cadrul programului Prima casă, în valoare de peste 5,5 miliarde de lei. Guvernul a stabilit un plafon de 1,2 miliarde de lei pentru garanţiile care vor fi acordate în acest an pentru programul Prima casă, prag similar cu cel din 2013, şi permite utilizarea sumelor repartizate anul trecut şi care nu au fost consumate. Astfel, în total beneficiarii programului „Prima Casă“ au la dispoziţie în acest an un plafon de 2 miliarde de lei. În anul 2013 s-au acordat circa 25.500 de garanţii în cadrul programului, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 de dosare/zi. Valoarea medie a unei finanţări a fost de aproximativ 37.000 euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO