Bănci și Asigurări

Planuri mari. Asirom vrea să urce în top trei asigurători, în ciuda confuziei de la vârful conducerii

Planuri mari. Asirom vrea să urce în top trei...

Autor: Anelis Baciu

11.09.2015, 00:07 958

Asirom, companie deţi­nută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), şi-a propus să urce pe podiumul clasamentului în asigurări în câţiva ani şi să-şi extindă afacerile din piaţa po­liţelor de viaţă, se arată în raportul anual al companiei publicat recent.

Strategia Asirom, care anul trecut se situa pe poziţia a şasea în topul companiilor care vând asigurări generale şi pe locul patru în clasamentul asigu­rătorilor de viaţă, este uşor surprinzătoare având în vedere situaţia actuală neclară de la conducerea asigurătorului.

Planurile Asirom de urcare în clasament ar putea fi impulsionate de falimentul Astra Asigurări, care teoretic propulsează compania deţinută de VIG direct pe locul cinci. Asirom a subscris anul trecut prime de 576 mil. lei (130 mil. euro) şi avea o cotă de piaţă de 7%.

„Principalele obiective corporative ale Asirom pe termen lung sunt creşterea volumului de prime şi a încasărilor. Strategia companiei este condusă de următoarele obiective-cheie: atingerea primelor trei poziţii în cota de piaţă şi extinderea activităţilor de asigurare de viaţă“, scrie în raportul Asirom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO