Bănci și Asigurări

Plasamentele străinilor în titluri de stat româneşti au revenit în noiembrie, peste 20%, al doilea vârf din 2020. Participaţiile fondurilor de pensii private au coborât la 18,6%

Plasamentele străinilor în titluri de stat româneşti...

Autor: Claudia Medrega

19.02.2021, 16:45 131

♦ Participaţiile fondurilor de pensii au rămas sub nivelul plasamentelor străinilor ♦ Băncile au cea mai mare expunere pe titluri de stat, de peste 47% ♦ În primăvara anului 2020, expunerea investitorilor străini pe titluri româneşti scăzuse până la un minim de 17,6% în luna mai, de la maximul de peste 21% din februarie, din cauza tensiunilor aduse de criza coronavirusului.

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat locale, în lei şi euro, au ajuns la sfârşitul pri­melor 11 luni din 2020 la circa 47,5 mld. lei, pon­derea deţinerilor ne­rezidenţilor în to­ta­lul portofoliului de datorie publică ur­când în noiem­brie pâ­nă la 20,4%, po­trivit celor mai re­cente sta­tistici ale Ministerului Finan­ţelor.

Toamna a adus mai mulţi bani de la străini în titluri de stat româneşti după uşoara revigorare din vară, care a urmat declinului înregistrat în lunile de primăvară, par­ti­cipaţiile nerezidenţilor ma­jorându-se în lunile de toamnă ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO