Bănci și Asigurări

De ce plăteşte asigurătorul un parbriz de 5.400 lei, dacă acesta este, de fapt, 1.500 lei ? De ce asigurătorii acceptă plăţi exagerate către service-uri? Cât de normal este ca o companie de asigurări să plătească de 3 ori valoarea unei piese sau reparaţii, în timp ce pentru o persoană fără asigurare Casco, preţul este mult mai mic

De ce plăteşte asigurătorul un parbriz de 5.400 lei,...

Autor: Mircea Nica

09.11.2021, 16:41 538

♦ În mod normal ar trebui să plătească mai puţin un mare cumpărător, care are o colaborare cu unitatea respectivă sau reprezentanţa.

Piaţa asigurărilor din România, o industrie puternic concentrată pe zona asigurărilor auto, se confruntă de mulţi ani cu o situaţie anormală privind valoarea unei piese sau reparaţia pentru o maşină. În timp ce asigurătorii plătesc chiar şi de trei ori preţul unei piese sau unei reparaţii, separat pentru un individ, fără asigurare Casco, reperaţia poate ajunge la o valoare de semnificativ mai mică.

Astfel, ajungem la un caz real al unui asigurat Omniasig, N.M. Persoana aceasta, care are un autoturism marca Ford Fiesta, a fost pus în situaţia de a-şi repara parbrizul pe asigurarea Casco emisă de Omniasig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO