Bănci și Asigurări

PNL a decis: Mirela Călugăreanu va rămâne şi în guvernul Cîţu la conducerea ANAF

PNL a decis: Mirela Călugăreanu va rămâne şi în...

Autor: Alexandru Nanu

13.02.2021, 19:07 484

PNL a decis ca Mirela Călugăreanu să rămână în continuare la conducerea ANAF/Fisc, în urma unei decizii luate sâmbătă de în Biroul Politic Naţional al PNL.

Mirela Călugăreanu este şi preşedintele consiliului de administraţie al CEC Bank din anul 2020, după ce înainte a fost membru în board.

Mirela Călugăreanu a avut o relaţie bună cu premierul Florin Cîţu în 2020, când acesta a fost Ministrul Finanţelor.

Mirela Călugăreanu este în funcţie de la data de 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF, şi prima persoană de sex feminin aflată la conducere în toată istoria de 28 de ani a instituţiei.

Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP – Bucureşti) unde avea un venit anual de 105.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

În 2007, ea a luat cu 95 de puncte din 100 posibile examenul pentru intrarea în breaslă consultanţilor fiscal.

Faţă de predecesorii săi care au fost constant înc entrul atenţiei, Mirela Călugăreanu este discretă şi stă departe de apariţiile în mass-media. Ea este parţial responsabilă pentru încasările de 214,9 miliarde de lei ale Fiscului, pe anul 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO