Bănci și Asigurări

Poliţa RCA a autoturismului care a declanşat accidentul de pe Autostrada Soarelui nu este de găsit

Poliţa RCA a autoturismului care a declanşat accidentul...

Autor: Anelis Baciu

08.11.2016, 20:16 2329

Asigurarea auto obligatorie (RCA) a autoturismului vinovat în accidentul care a avut loc la finalul săptămânii trecute pe autostrada Soarelui şi în care patru persoane şi-au pierdut viaţă, iar alte 36 au fost rănite nu se găseşte în baza de date CEDAM, deşi se pare că autoturismul era asigurat, potrivit informaţiilor din piaţă. Având în vedere că poliţa nu figurează în baza de date CEDAM care oferă informaţii despre istoricul şoferului nu se ştie cine este compania de asigurări care va instrumenta dosarul. Asigurătorul autoturismului vinovat cu număr de înmatriculare B 88 TYM ar urma să suporte o pare însemnată din valoarea daunei, urmând ca apoi să -şi recupereze banii prin procedură de regres împotriva celorlaţi asigurători.

Accidentul produs sâmbătă este considerat cel unul grav accident rutier, având în vedere numărul maşinilor implicate (29), care a avut loc în România.

Din primele cercetări, a rezultat că principalele cauze ale accidentului în lant au fost viteza neadaptată condiţiilor meteo ţi nepăstrarea distanţei corespunzătoare faţă de autovehicului din faţă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară a deschis dosar penal în cazul acestui accident, iar încadrarea este de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmnd ca în urma anchetei procurorii să stabilească persoana sau persoanele care se fac vinovate de producerea coliziunii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO