Bănci și Asigurări

Poliţele de asigurare pot fi plătite cu cardul de luna viitoare. Allianz-Ţiriac îşi dotează cei aproape 3.000 de agenţi cu POS-uri

Digitalizarea şi automatizarea proceselor opera­ţionale pot contribui la scăderea costurilor

Digitalizarea şi automatizarea proceselor opera­ţionale pot contribui la scăderea costurilor

Autor: Anelis Baciu

16.03.2016, 00:06 972
Clienţii Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător local, îşi pot plăti de luna viitoare poliţele cu cardul direct la agenţii de vânzare, în condiţiile în care compania germană a decis să echipeze forţa proprie de vânzare cu POS-uri mobile, potrivit informaţiilor ZF.
 
Allianz-Ţiriac este compania de asigurări cu cea mai mare reţea teritorială de vânzări formată din aproape 3.000 de agenţi în Bucureşti şi în ţară. Dotarea cu POS-uri mobile a celor apoape 3.000 de oameni se va face treptat şi în colaborare cu MasterCard şi o bancă accepta­toare. Cel mai probabil MasterCard va sub­venţiona POS-urile, în condiţiile în care utilizarea mai vastă a cardurilor este printre priorităţile procesatorului de plăţi şi totodată o sursă de business. Totodată, într-un interviu acordat recent ZF, Cosmin Vladimirescu, şeful MasterCard, a afirmat existenţa unor discuţii cu un asigurător, fără a menţiona numele companiei.
 
Introducerea POS-urilor mobile la agenţii din teren este o premieră în industria locală de asigurări. Po­sibilitatea plăţii cu cardul la agenţii de asigurare este de regulă întâlnită în ţările dezvoltate din Europa, în Asia, dar şi în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO